Le a'afiaga o le taua a Rusia-Iukureini i tau o u'amea

Matou te faʻaauau pea ona mataʻituina le aʻafiaga o le osofaʻiga a Rusia i Iukureini i tau uʻamea (ma isi oloa). ia puipuia faiga.
Fai mai le Komisi o Europa, o tapulaʻa o le a tau ai le Rusia 3.3 piliona euros ($ 3.62 piliona) i tupe maua mai fafo. O i latou foi o se vaega o le seti lona fa o faʻasalaga na tuʻuina atu e le EU i luga o le atunuu. Fepuari.
"O le siitaga o oloa faaulufale mai o le a tuʻuina atu i isi atunuu lona tolu mo taui," o se faʻamatalaga mai le Komisi Europa.
O le quota a le EU mo oloa faaulufale mai uamea Rusia i le kuata muamua o le 2022 atoa 992,499 metric tone. Fai mai le Komisi Europa o le quota e aofia ai le vili vevela, uamea eletise, ipu, pa pisinisi, rebar, uaea uaea, nofoaafi ma paipa uelo.
O le Peresetene o le Komisi o Europa, Ursula von der Leyen, na muai faalauiloa i le aso 11 o Mati, o fuafuaga e faasaina ai le faaulufaleina mai o uamea "taua" mai Rusia i totonu o le 27 sui o le EU.
"O lenei mea o le a osofaʻia ai se vaega autu o le faiga a Rusia, faʻateʻaina le faitau piliona o tupe maua mai fafo, ma faʻamautinoa e le faʻatupeina e o tatou tagatanuu taua a Putin," o le tala lea a Von der Leyen i se faʻamatalaga i lena taimi.
Aʻo faʻasalalau e atunuʻu ni faʻasalaga fou ma fefaʻatauaʻiga faʻatapulaʻaina i Rusia, o le a faʻaauau pea ona suʻesuʻeina e le au MetalMiner mea uma e talafeagai i le MetalMiner nusipepa vaiaso.
O faʻasalaga fou e leʻi mafua ai le popole i le au faioloa. Ua uma ona latou aloese mai le sila a Rusia ia Ianuari ma le amataga o Fepuari i le lotolotoi o popolega i osofaiga a Rusia ma faasalaga e ono mafai.
I le lua vaiaso talu ai, na ofoina atu ai e le Nordic Mills le HRC e tusa ma le 1,300 euros ($1,420) le tone exw, fefaʻatauaʻiga i nisi tulaga, o le tala lea a se faioloa.
Ae ui i lea, na ia lapatai mai e leai ni aso mautu mo le faʻaaogaina ma le tuʻuina atu. E le gata i lea, e leai se avanoa mautinoa.
O faleoloa Asia i Sautesasae o loʻo ofoina atu nei le HRC i le US $ 1,360-1,380 i le metric tone cfr Europa, fai mai le faioloa. O tau i le vaiaso talu ai e $ 1,200-1,220 ona o le maualuga o tau o felauaiga.
O tau o uta i totonu o le itulagi ua tusa nei ma le $200 i le metric tone, mai le $160-170 i le vaiaso talu ai. O le itiiti ifo o oloa auina atu i fafo o Europa o lona uiga ua toeititi lava gaogao vaa e toe foi atu i Asia i Sautesasae.
Mo nisi au'ili'iliga o atina'e lata mai i totonu o le fa'alapotopotoga uamea, la'u mai le lipoti lata mai o le Fa'asinomaga Metala masina (MMI).
I le aso 25 o Fepuari, na tuʻuina atu ai foi e le EU faʻasalaga i luga o le Novorossiysk Commercial Seaport Group (NSCP), o se tasi o le tele o faʻalapotopotoga a Rusia o loʻo aʻafia i felauaiga, o le a faʻatagaina.
Ae ui i lea, e le o aofia i fa'asalaga fa'apolokalame ma pa'u e le'i mae'a ona e le o iai ni puipuiga.
Na taʻu atu e se punavai ia MetalMiner Europe e le lava le uʻamea mataʻutia. O Ukraine o se faʻatau tele o mea mataʻutia i Europa, ma na faʻalavelaveina le tilivaina.
O oloa fa'ato'a mae'a o le a fa'ataga ai fo'i le au fai u'amea e ta'avale oloa ua mae'a pe a le mafai ona toe gaosia atili uamea, o le tala lea a fa'amatalaga.
I le faaopoopo atu i fale gaosi oloa i Romania ma Polani, o le US Steel Košice i Slovakia e matua afaina lava i faʻalavelave i uta uʻamea mai Iukureini ona o lo latou latalata i Iukureini, o le tala lea a faʻamatalaga.
Polani ma Slovakia e iai foʻi laina nofoaafi, na fausia i le 1970s ma le 1960s i le faasologa, e felauaiga ai mai le Soviet Union muamua.
O nisi fale gaosi Italia, e aofia ai Marcegaglia, faʻaulufale mai papa mo taʻavale i mea mafolafola. Ae ui i lea, na taʻua e le punavai o le tele o mea na sau muamua mai uʻamea Ukrainian.
Ona o fa'asalaga, fa'alavelave o sapalai ma le si'itia o tau o lo'o fa'aauau pea ona a'afia ai fa'alapotopotoga o lo'o maua mai metala, e tatau ona latou toe asia faiga sili ona lelei e maua mai ai.
Ukrmetalurgprom, le Ukrainian metals and mining association, na valaau foi i le Worldsteel i le aso 13 o Mati e le aofia uma ai tagata Rusia. Na tuuaia e le faalapotopotoga le au fai uʻamea iina i le faatupeina o le taua.
Na taʻu atu e le failauga mo le ofisa o Brussels i le MetalMiner e faapea, i lalo o le lisi a le kamupani, e tatau ona alu le talosaga i le komiti faafoe e toalima tagata a le Worldsteel ona sosoo ai lea ma sui uma mo le faamaoniga. sui usufono.
Fai mai le Komisi o Europa, o oloa faaulufale mai a Rusia i totonu o le EU i le 2021 o le a atoa ai le 7.4 piliona piliona ($8.1 piliona) o le 7.4% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai e lata i le 160 piliona piliona ($175 piliona).
E tusa ai ma faʻamatalaga mai le MCI, na lafo ma taʻavale e Rusia le tusa ma le 76.7 miliona tone o oloa uʻamea i le 2021. E 3.5% lenei faʻaopoopoga mai le 74.1 miliona tone i le 2020.
I le 2021, e tusa ma le 32.5 miliona tone o le a ulufale atu i le maketi o oloa auina atu i fafo. Faatasi ai ma i latou, o le maketi a Europa o le a taʻitaʻia le lisi ma le 9.66 miliona metric tone i le 2021. O faʻamaumauga foi a le MCI o loʻo faʻaalia ai o le 30% o le aofaʻi o faʻatau atu.
Na taʻua e le puna o le voluma na siitia i luga 58.6% i lea tausaga ma lea tausaga mai le tusa ma le 6.1 miliona tone.
Na amata e Rusia le osofaʻiga a Iukureini i le aso Fepuari 24. Na taʻua e Peresitene Vladimir Putin o se "galuega faʻapitoa a le militeri" e faʻamoemoe e taofi le faʻaumatiaga o tagata Rusia, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le atunuu.
O Mariupol, o se tasi o taulaga autu mo le auina atu i fafo o oloa uʻamea a Ukrainian, na matua pomuina e fitafita Rusia. Sa i ai lipoti o le tele o tagata na maliliu iina.
Sa nofoia foi e fitafita Rusia le aai o Kherson. Sa i ai foi lipoti o le mamafa o fana a Mykolaiv, o taulaga taʻitasi o loʻo i sisifo o Ukraine, e lata ane i le Sami Uliuli.


Taimi meli: Iul-13-2022