LME alumini oloa pa'u i lalo tulaga maualalo i le 17 tausaga ona o le le lava alumini Europa

Aluminum inventories i Lonetona Metal Exchange (LME)-faleteuoloa resitala e latalata i lo latou tulaga maualalo i le 17 tausaga.

O oloa alumini a le LME e ono toe pa'ū i aso ma vaiaso a sau ona o le tele o alumini o le a tuua faleteuoloa LME ma lafo i Europa, lea e le lava sapalai.

I totonu o Europa, o le maualuga o le tau o le eletise ua siitia ai le tau o le gaosiga o metala, aemaise lava le alumini malosi.O Europa i Sisifo e tusa ma le 10% o le faʻaaogaina o alumini i le lalolagi atoa o le 70 miliona tone.

Citibank commodities suʻesuʻe Max?Na taʻua e Layton i se suʻesuʻega suʻesuʻega o le tuʻuina atu o lamatiaga i le alumini e tumau pea le maualuga.E tusa ma le 1.5 miliona i le 2 miliona tone o le alumini malosi i Europa ma Rusia o loʻo lamatia i le tapunia i le isi 3 i le 12 masina.

O le le lava o sapalai i Europa ua mafua ai le faaui i tua o oloa alumini LME.LME alumini inventories ua pa'ū 72% talu mai Mati i le tausaga talu ai i le 532,500 tone, o le pito maualalo talu mai Novema 2005. E sili atu le popole e na o le 260,075 tone o oloa alumini o loʻo avanoa mo le maketi, o se faʻamaumauga maualalo.

Na faailoa mai e le au suʻesuʻe a le ING e faapea o le alumini i le lumanaʻi i luga o le LME na faʻalauteleina le manuia o le Aso Faraile i le Aso Gafua ona o le aofaʻi o lisiti faleteuoloa alumini na paʻu i lalo i taimi uma, e atagia mai ai le faʻapipiʻiina o le sapalai i maketi alumini i fafo atu o Saina.I Saina, o le faʻatupulaia o sapalai na sili atu nai lo le manaʻoga, ona ua faʻavaivaia le manaʻoga ona o le faʻamaʻi.O le gaosiga muamua o le alumini a Saina na ausia le maualuga o le 3.36 miliona tone ia Aperila, talu ai na faʻamalieina tapulaʻa eletise, faʻataga Saina e faʻafefeteina le gaosiga.

Fa'ailoga alumini tolu masina i luga o le LME na si'itia 1.2% i le $2,822 i le tone ina ua mae'a le maualuga o le tasi vaiaso i le $2,865 i le amataga o fefa'ataua'iga.

O le fa'aitiitiga o le LME tolu masina alumini i le alumini va'aiga masina ua fa'aititia i le $26.5 i le tone mai le $36 i le vaiaso talu ai, i le lotolotoi o atugaluga e uiga i fa'aputuga alumini LME.

I totonu o Europa, o loʻo totogi e tagata faʻatau se tau e oʻo atu i le $ 615 i le tone mo a latou alumini faʻamau, lea e maualuga foi i taimi uma.


Taimi meli: Me-27-2022