O a'afiaga o tau o le lalolagi ua fa'ateleina ai le fa'agesegese o mana'oga uamea

Fai mai le kamupani sili ona tele a Saina Sinosteel Group (Sinosteel) i le aso ananafi o tau o u'amea i totonu o le atunu'u mo le masina fou o le a faatelevaveina i le 2.23% ona o le manaoga e fetuutuunai vave ona o le faʻatauvalea faʻatau na mafua mai i osofaiga a Rusia i Ukraine i le masina talu ai.
Na taofia foi e Sinosteel tau uʻamea e le suia mo le isi kuata faʻatusatusa i le kuata o loʻo i ai nei, ona o le le lelei o le vaʻaiga puupuu.
O le le mautonu e uiga i le ala o le faʻamaʻi COVID-19 ma le faʻatupulaia o le tau o le tamaoaiga o le lalolagi ua faʻateleina ai le faʻagesegese o manaʻoga uamea, o le tala lea a le kamupani faʻavae i Kaohsiung i se faʻamatalaga.
O faiga tetele na faia e le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa i lenei masina e taofiofia ai le tau o le tamaoaiga e mafai ona faʻagesegese ai le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi, o le faʻaopoopo mai lea.
"O le amataga o le taua a Iukureini na mafua ai le le lava o le sapalai, ma mafua ai le popole i le manaoga mo le fausiaina o oloa ia Mati ma Aperila, ma siitia ai le tau o le uamea," o le tala lea. oka fou ia Me.”
Fai mai le kamupani ua salalau atu le paʻu i Asia, e pei ona molimauina e le toʻilalo lautele o tau o uʻamea iina.
O le fa'aulufaleina mai o oloa u'amea taugofie mai Saina, Korea i Saute, Initia ma Rusia ua afaina ai foi le maketi i le lotoifale, o le tala lea.
Fai mai le kamupani ua talosagaina e Sinosteel le Taiwan Iron and Steel Association e faʻagaoioia se faiga e mataʻituina ai faitioga pe a maua ni ofo faʻaletonu e afaina ai le maketi i le lotoifale.
"A o vaʻaia e le au faʻatau le paʻu tele o oka fou ma le manifinifi volumes, ua faʻaititia e le kamupani tau i le NT $ 600 i le NT $ 1,500 i le tone mo le tuʻuina atu i le masina fou," o le tala lea a le faʻamatalaga.
"O loʻo faʻamoemoe le kamupani o le ofo fou o le a fesoasoani e faʻavavevave le maketi i le tulaga maualalo ma fesoasoani i tagata faʻatau e faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa i fafo," o le tala lea.
Fai mai Sinosteel na vaaia vave faailoga o le toe faʻaleleia o Saina Baowu Steel ma Anshan Steel ua taofia le tipiina o tau ma faʻamautu a latou ofo mo le tuʻuina atu o le masina fou.
Na filifili Sinosteel e tipi le tau o u'amea u'amea uma ma u'amea i le NT$1,500 i le tone, ma fa'aopoopo mai o le a tipiina fo'i le NT$1,500 i le tone.
E tusa ai ma le fuafuaga o le fetuunaiga o tau a le Sinosteel, o le tau o ie u'amea e tete'e i tamatamailima ma u'amea u'amea mo le fausiaina o le a pa'u i le NT$1,200 ma le NT$1,500 i le tone.
O tau mo fa'amea fa'ameamea fa'aoga i totonu o fale, komepiuta ma isi mea faigaluega o le a pa'u i le NT$1,200/t, o le tala lea a le kamupani.
O le Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC, TSMC) na lipotia mai le sili atu nai lo le faʻamoemoeina o tupe maua kuata i le aso ananafi, o se isi faʻailoga e sili atu le lelei o le manaʻoga eletise nai lo le mea na faʻamoemoeina. fa'atusatusa i le fa'atusatusaga a le au su'esu'e e tusa ma le NT$519 piliona. O taunu'uga mai le Apple Inc's chipmaker sili ona taua e mafai ona fa'amalieina ai le tele o atugaluga a le aufaipisinisi e uiga i le a'afiaga o le vaivai o le mana'oga ma le si'itia o tau i le $550 piliona semiconductor industry. -nai lo le faʻamoemoeina 21% siʻitia i tupe maua, faʻapupulaina tupe maua i Asia faʻasoa. E ui lava o loʻo i ai pea popolega
Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Hon Hai Precision), lea e tuufaatasia taavale eletise mo Fisker Inc ma Lordstown Motors Corp, na sainia ananafi se maliliega ma Shengxin Materials e teu faafaigaluega NT$500 miliona (US$16.79 miliona) e ala i lana lala o tupe teufaafaigaluega. O le ofoina atu o le mea aupito lata mai lea i se faasologa o laasaga ua faia e Hon Hai e fausia ai se siosiomaga faanatura o tupe meataalo mo taavale eletise. Fai mai Hon Hai i se faamatalaga e faapea o le feutagaiga ma Taixin o le a fesoasoani ia Hon Hai sili atu le mauaina o substrates silicon carbide (SiC), o se vaega autu. i le gaosiga o taavale eletise. O le faʻafaigaluegaina o le a tuʻuina atu ia Hon Hai se 10% sea i Taixin, o se tasi o ia
'Le mautonu i le lalolagi atoa': TAIEX e le lelei le tele o tupulaga Asia ma faʻamauina le tele o le pa'u i maketi o le lalolagi talu mai le osofaʻiga a Rusia i Ukraine National Stability Fund Management Board ua faʻalauiloaina se tupe NT $ 500 piliona ($ 16.7 piliona) e lagolago ai le maketi o oloa i le lotoifale, o le tala lea a le Matagaluega o Tupe. i se faamatalaga ananafi.TAIEX pa'u 25.19% mai le maualuga o lenei tausaga, le lelei o le tele o ana tupulaga Asia, fai mai le matagaluega, ona o le maualuga o le le mautonu i le tamaoaiga o le lalolagi ma le geopolitical vevesi. O le Taiwan Stock Exchange na paʻu 2.72% ananafi e tapunia i le 13,950.62 points , o le maualalo i le toeitiiti atoa le lua tausaga, faʻatasi ai ma le faʻatauvaʻa itiiti o le NT $ 199.67 piliona. O le vaivai o le talitonuina o le aufaipisinisi e faʻaalia ai le popole faʻatau atu o sea i le lotoifale
Faʻateleina vaʻa: Evergreen Shipping fai mai na faʻaopoopoina ni vaʻa fou se lua talu mai Mati ma fuafua e maua ni vaʻa fou 24,000 TEU e fa i le faaiuga o lenei tausaga, lea na lipotia ai tupe maua o le TWD 60.34 piliona ananafi.Yuan ($2.03 piliona) o le maualuga lea i le masina e tasi i le masina talu ai, e ui o le averesi o tau o uta ua pa'ū mai o latou maualuga o Ianuari. Fai mai le kamupani o tupe maua i le masina talu ai na siitia 59% mai le tausaga na muamua atu ma 3.4% mai le masina na muamua atu.


Taimi meli: Iul-14-2022