Ua tu'uina atu e le EU ni tiute e tetee atu i le lafoa'iina o pepa alumini a Saina mai ia Iulai 12

Na taʻua e Qatar Energy ia Iuni 19 na ia sainia se konekarate ma le Italia Eni e avea ma kasa sili ona tele i le lalolagi ...
O le fale faaniukilia a le UAE o Barakah o le a amata ona utaina le suauu mo lona tolu reactor, le atunuu ...
Na taʻua e le China Nonferrous Metals Industry Association i se lipoti i le aso 26 o Me e faapea, pe a maeʻa le iva masina o le tuai, o le a toe faʻaauau e le Komisi Europa tiute e tetee atu i le lafoaia o oloa mai fafo o oloa alumini e afua mai i Saina mai ia Iulai 12.
O le faaiuga mulimuli a le Komisi o le EU, na tuuina atu ia Oketopa 2021, na faaalia ai o le fua faatatau o tiute e tetee atu i le lafoaia o le a i le va o le 14.3% ma le 24.6%.
I le aso 14 o Aukuso, 2020, na faʻatautaia ai e le Komisi Europa se suʻesuʻega e tetee atu i le lafoaia o oloa alumini mai Saina.
Na tuuina atu e le komiti se tulafono ia Oketopa 11, 2021, e faamalosia ai tiute mulimuli e tetee atu i le lafoaia o oloa alumini ua faaulufale mai mai Saina, ae na pasia foi se faaiuga e taofia le tumau tiute fesootai.
O oloa alumini fa'apipi'i mafolafola e aofia ai coils 0.2 i le 6 mm, laupepa ≥ 6 mm, ma coils ma fasipepa 0.03 i le 0.2 mm mafiafia, ae o lo'o fa'aaogaina i apa inu, faletaavale afi, po'o mea tau vaalele.
Aʻafia i feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga, o oloa auina atu i fafo a Saina o oloa alumini i le EU na paʻu i lea tausaga ma lea tausaga i le 2019.
I le 2021, na faʻatau atu e Saina le 380,000 tone o oloa alumini i le EU, i lalo 17.6% i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ai ma faʻamatalaga mai le CNIA suʻesuʻega inisitituti Antaike.Products aofia 170,000 tone o alumini pepa / fasi.
I lalo o le fuafuaga a le EU, e tatau i tagata faʻatau atu a Saina ona faʻaalia se lafoga o le carbon border mai le 2023, faʻatasi ai ma tiute o loʻo tuʻuina atu i oloa e le ogatasi ma tulafono faʻasalalau mai le 2026.
I se taimi pupuu, o le a le afaina ai le auina atu e Saina o oloa alumini i Europa, ae o luitau o le a faateleina i tausaga a sau, o le tala lea a punaoa.
E leai se totogi ma faigofie ona fai. Fa'amolemole fa'aoga le ki o lo'o i lalo ma matou toe fa'afo'i oe iinei pe a mae'a.


Taimi meli: Iuni-20-2022